Usunąć nasiona z dyni, pokroić w kostkę. Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę.
W większym garnku na maśle zeszklić pokrojoną w kosteczkę cebulę oraz obrany i pokrojony na plasterki czosnek. Dodać dynię i ziemniaki, doprawić solą, wsypać kurkumę i dodać imbir. Smażyć co chwilę mieszając przez ok. 5 minut.
Wlać gorący bulion, przykryć i zagotować. Zmniejszyć ogień do średniego i gotować przez ok. 10 minut.
Następnie dodać pomidory z puszki. Zmiksować w blenderze z dodatkiem mleka.
Można posypać uprażpnymi pestkami dyni i papryczką chili
Kontakt:
- 603 139 239
Piotr Kaźmierczak
OPINIA PACJENTA: Jestem bardzo zadowolony. Miałem wykonane badanie, zapytano mnie co lubię, czego nie lubię, jak chcę przygotować posiłki, w jakich godzinach. Zwrócił Pan uwagę na szczegóły. I to dla mnie nowość, jem więcej i chudnę. Polecam p. Piotra
Twój komentarz