Piotr Kaźmierczak
Gabinet Premium
10 Paź

Korzenna owsianka z karmelizowaną gruszką

Płatki owsiane 5 łyżek (50 g)
Mleko krowie/sojowe 1 szklanka (250 g)
Gruszka średnia sztuka (120g)
Imbir mielony
Cynamon szczypta (1g)
pół łyżeczki (1,5g)
Miód łyżeczka (12g)
Orzechy laskowe 5 sztuk (10 g)
Sok z cytryny 1 łyżka (6 g)

Płatki przygotować zalewając ciepłym mlekiem, przełożyć do miseczki. Gruszkę pokroić w kostkę. Wrzucić na patelnię z odrobiną wody. Dodać imbir, cynamon, miód i dusić około 5 minut aż gruszka zmięknie. Owsiankę polać gruszką karmelizowaną i posypać posiekanymi orzechami.

Twój komentarz




POKAŻ