Przepis:
Ziemniaki umyć, obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach, odcisnąć nadmiar soku. Cebulkę zetrzeć na tarce, dodać do ziemniaków, ponownie odcisnąć zebrany sok. Dodać jajo, mąkę, sól, pieprz, posiekaną pietruszkę, olej i dokładnie wymieszać. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia. Nakładać łyżką małe placki o grubości 0,5 cm, włożyć do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni i piec przez 25 minut. Na upieczony placek nałożyć sos i plater łososia . Można udekorować listami świeżej bazylii.
Ogórka obrać ze skóry, przekroić wzdłuż na ćwiartki i usunąć pestki, następnie drobno posiekać. Czosnek przecisnąć przez praskę. Dodać pozostałe składniki i wymieszać.
Kontakt:
- 603 139 239
Piotr Kaźmierczak
OPINIA PACJENTA: Nie spodziewałam się, że można tak polubić swój nowy jadłospis. Jest prosty, smaczny i jada go także moja rodzina. Chudnę niecały kilogram tygodniowo i czuję się wyśmienicie. Ułożyliśmy z p.Piotrem plan działania i konsekwentnie go realizuję. Bardzo mi się to podoba!
04.08.2014
Twój komentarz