Piekarnik nastawić na 200 stopni. Brokuły ugotować w wodzie lub na parze. Soczewicę ugotować na sypko (do gotującej się wody wsypać soczewicę i gotować na małym ogniu około 10 minut). Ugotowane brokuły, soczewicę, olej oraz przyprawy wrzucić do jednej miski i zmiksować na gładką masę. Dodać płatki owsiane i odstawić na 15-20 minut aby wchłonęły nadmiar wody. Zwilżonymi dłońmi formować z masy kulki i układać na blasze. Klopsiki piec aż się zarumienią (15-20 minut). Gotowe klopsiki polać przygotowanym wcześniej sosem pomidorowym.
Na patelni rozgrzać olej. Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na patelni. Następnie dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, przecier pomidorowy oraz oregano. Całość podgrzewać przez około 5 minut, na małym ogniu, co jakiś czas mieszając.
Kontakt:
- 603 139 239

Piotr Kaźmierczak
OPINIA PACJENTA: Świetny specjalista, który z wielką życzliwością podchodzi do pacjenta. Duża ilość materiałów dydaktycznych, stały kontakt w całym okresie trwania diety, dobre sycące posiłki. Pierwsze efekty zauważyłam po 2 tygodniach także myślę, że dieta działa super :) Polecam serdecznie
Twój komentarz