Żurek w wersji light
Składniki:
-Jajo gotowane 200g 4 sztuki
-Bulion warzywny 2000g 2 litry
-Kiełbasa z fileta z kurczaka 210g 3 sztuki
-Przyprawa majeranek 10g 2 łyżeczki
-Chrzan 3g 1 łyżeczka
-Czosnek 5g 1 ząbek
Sposób przygotowania:
Do bulionu warzywnego, dodać pokrojoną w plastry kiełbasę i czosnek, gotować około 30 minut i odcedzić. Następnie
stopniowo wlewać zakwas, najpierw szklankę, a potem dolewać sprawdzając, czy nie jest za kwaśny. Doprawić majerankiem,
chrzanem i pieprzem. Podawać z ugotowanym jajkiem.
Kontakt:
- 603 139 239
Piotr Kaźmierczak
OPINIA PACJENTA: Jestem zadowolona ze spadku wagi i z poprawy mojego samopoczucia. Posiłki ułożone są pod schemat mojej pracy i bardziej urozmaicone w weekendy. Polecam p.Piotra
Twój komentarz