Marchew obrać i zatrzeć na drobnych oczkach. Płatki owsiane zblendować na mąkę lub użyć mąki owsianej. Białka oddzielić od żółtek. Wymieszać marchew, mąkę owsianą, żółtka, miód, posiekane orzechy, rodzynki, po 1 łyżeczce proszku do pieczenia i przyprawy do piernika. Białka ubić na sztywno (można dodać szczyptę soli i kilka kropel z soku z cytryny). Ubite białka stopniowo dodawać do masy ciasta, delikatnie mieszając. Małą blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia. Piec o 160°C około 60 minut.
Kontakt:
- 603 139 239

Piotr Kaźmierczak
OPINIA PACJENTA: Świetny dietetyk z pasji wykonujący swoje obowiązki. Nie trafiłam jeszcze na kogoś tak oddanego swojej pracy :) Bardzo to doceniam i podziwiam! polecam serdecznie wszystkim
Twój komentarz