Masa jogurtowa
Składniki:
-Jogurt naturalny 2% 800g 2 duże kubki
-Białko jaja 120g 4 sztuki
-Stewia 100g 1/2 szklanki
-Budyń waniliowy, proszek bez cukru 80g 2 paczki
-Olejek cytrynowy 1g kilka kropli
Sposób przygotowania:
Białka ubić na sztywno ze szczyptą soli. Pod koniec ubijania dodać stopniowo stewię, aromat i budynie. Wszystko razem
zmiksować, do połączenia składników. Następnie wlać jogurty i miksować przez moment na najniższych obrotach. Masę serową
przelać na podpieczone ciasto. Piec w nagrzanym piekarniku do 170 stopni przez 40 minut. Po upieczeniu sernika, zostawić go do
ostygnięcia w piekarniku. Następnie sernik włożyć do lodówki do stężenia na kilka godzin.
Kontakt:
- 603 139 239
Piotr Kaźmierczak
OPINIA PACJENTA: Nie spodziewałam się, że można tak polubić swój nowy jadłospis. Jest prosty, smaczny i jada go także moja rodzina. Chudnę niecały kilogram tygodniowo i czuję się wyśmienicie. Ułożyliśmy z p.Piotrem plan działania i konsekwentnie go realizuję. Bardzo mi się to podoba!
04.08.2014
Twój komentarz