Sposób przygotowania:
1. Makaron ugotować wg instrukcji na opakowaniu.
2. Brukselki opłukać. Usunąć uszkodzone liście. Wrzucić do gotującej się wody. Gotować ok. 5 min.
3. Nagrzać piekarnik do 180°C.
4. Ser pokroić w kostkę.
5. Makaron odcedzić. Dodać przekrojoną na pół brukselkę, ser feta, śmietanę i starty czosnek. Wymieszać.
6. Przełożyć do naczynia żaroodpornego i włożyć do piekarnika na ok. 15 min.
.
1 PORCJA:
energia 493 kcal
białko 26 g
tłuszcz 16,5 g
węglowodany 53 g
Kontakt:
- 603 139 239

Piotr Kaźmierczak
OPINIA PACJENTA: Otrzymuję ogromne wsparcie i każdą wizytę kontrolną opuszczam uśmiechnięta i zmotywowana do działania. Uważam, że właśnie tak powinna wyglądać opieka dietetyka.
24.08.2015
Twój komentarz