Piotr Kaźmierczak
Gabinet Premium
20 Lip

Domowa granola z jogurtem naturalnym i owocami

Składniki:
-Płatki owsiane 5 łyżek, 50 g
-Miód 1,5 łyżeczki, 16 g
-Orzechy nerkowca 5 szt
-Pestki słonecznika 1 łyżeczka, 10g
-Cynamon szczypta
-Jogurt naturalny 3 łyżki, 60g
-Truskawki garść, 70 g
-Maliny 2 szt, ok 20 g
-Pomarańcza, ¼ plasterka, do dekoracji
-Mięta, listek

Sposób przygotowania:
Płatki owsiane wymieszać z miodem, pestkami słonecznika, orzechami nerkowca i
cynamonem. Piec na blaszcze wyłożonej papierem przez 15 minut w piekarniku nagrzanym
do 150 stopni. Po tym czasie zostawić do ostudzenia. ¾ truskawek zblendować na gładki
mus. Następnie przełożyć granolę do miseczki, na nią nałożyć jogurt, mus truskawkowy.
Pozostałe truskawki pokroić w plasterki i ułożyć na granoli razem z malinami i plasterkiem
pomarańczy. Ozdobić listkiem mięty.

Twój komentarz




POKAŻ