Piotr Kaźmierczak
Gabinet Premium
24 Sier

Marynowana pierś z indyka

Składniki:
Filet z indyka 600g 2 sztuki
Oliwa z oliwek 20g 2 łyżki
Sól 2g 1 szczypta
Pieprz czarny mielony 2g 1 szczypta
Przyprawa tymianek 3g 1 łyżeczka
Przyprawa majeranek 3g 1 łyżeczka
Estragon 3g 1 łyżeczka
Wino białe, wytrawne 40g 4 łyżki
Masło 50g 1/4 kostki

Sposób przygotowania:
Oliwę wymieszać z przyprawami. Filet z indyka umyć, osuszyć i natrzeć przygotowaną marynatą. Następnie odstawić na godzinę
do lodówki. Mięso przełożyć do brytfanny. Masło pokroić w paski i obłożyć nim mięso, opcjonalnie można też polać mięso
winem. Pieczeń piec w nagrzanym do 180 stopni piekarniku przez godzinę. Co jakiś czas podlewać indyka powstałym sosem.

Twój komentarz




POKAŻ