Wykonanie:
Wykonać ciasto przez wymieszanie mąki, proszku do pieczenia z jajkiem, olejem i jogurtem, doprawić szczyptą soli. Wyłożyć do natłuszczonej formy i wykonać kilka nakłuć widelcem. Włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec 15 minut z termoobiegiem.
Cebulę obrać, pokroić w kostkę i podsmażyć na oleju, dodać pomidory pocięte w paski i szpinak. Dusić aż liście zwiędną, wycisnąć czosnek przez praskę, doprawić solą i pieprzem.
Tak przygotowany farsz wyłożyć na podpieczony spód. Całość zalać jogurtem wymieszanym z jajkami. Wierzch posypać serem mozzarella.
Piec 30 minut w 180 stopniach z termoobiegiem.
Kontakt:
- 603 139 239
Piotr Kaźmierczak
OPINIA PACJENTA: Pragnę wyrazić moje ogromne uznanie dla Pana dietetyka. Jego profesjonalizm i wiedza są imponujące, a indywidualnie dostosowany jadłospis idealnie wpisuje się w moje potrzeby i preferencje żywieniowe. Każdy posiłek to prawdziwa przyjemność, co znacznie ułatwia mi podążanie za zaleceniami. Dzięki Panu czuję ...
Twój komentarz