Farsz (3 szt.)
Składniki:
-Oliwa z oliwek 10g 1 łyżka
-Filet z kurczaka 200g porcja
-Szpinak świeży 300g 1 opakowanie
-Pomidor 180g 3 małe sztuki
-Przyprawa do drobiu 3g 1 łyżeczka
-Jogurt naturalny 2% 150g 1 kubek
-Koper 10g 2 łyżeczki
-Czosnek 5g 1 ząbek
-Sól 2g 1 szczypta
-Pieprz kolorowy 2g 1 szczypta
Sposób przygotowania:
Fileta pokroić na małe kawałki. Doprawić przyprawami i podsmażyć na patelni z dodatkiem oliwy. Dodać umyty szpinak i dusić
chwilę, aż zmięknie. W między czasie przygotować sos: jogurt naturalny, przeciśnięty przez praskę czosnek oraz drobno posiekany
koperek i połączyć. Doprawić solą i pieprzem kolorowym. Każdy placek posmarować sosem czosnkowym, położyć na niego
kurczaka ze szpinakiem i dodać pokrojonego pomidora. Tortillę zawinąć, do środka i na boki.
Kontakt:
- 603 139 239
Piotr Kaźmierczak
OPINIA PACJENTA: Bardzo polecam . Posiłki są bardzo smaczne i dopasowane do indywidualnych potrzeb . P.Piotr bardzo miły i wyrozumiały .
27.08.2014
Twój komentarz