Piotr Kaźmierczak
Gabinet Premium
20 Sty

Bigos z młodej kapusty

-Bulion warzywny pół szklanki (120 g) 8 kcal
-Chleb żytni razowy 2 kromki (60 g) 128 kcal
-Kapusta młoda 1/3 sztuki (250 g) 73 kcal
-Koper 2 łyżeczki (8 g) 2 kcal
-Oliwa z oliwek 2 łyżeczki (10 g) 88 kcal
-Przecier pomidorowy 1 łyżka (15 g) 14 kcal
-Przyprawy: kmin mielony, liść laurowy, ziele angielskie 1 łyżeczka (3 g) 11 kcal
-Soczewica nasiona 3 łyżki (45 g) 147 kcal

Przepis:
Kapustę umyć i poszatkować. W garnku rozgrzać oliwę i dodać kapustę oraz obraną i wymieszać. Wlać bulion, dodać soczewicę, doprawić solą, pieprzem, dodać przyprawy i przecier pomidorowy. Wymieszać, przykryć i zagotować. Gotować pod przykryciem przez około 15-20 minut, w międzyczasie 1-2 razy zamieszać. Dodać posiekany koperek, wymieszać i zagotować.

Twój komentarz




POKAŻ