Przygotowanie:
1. Mąkę pszenną wymieszać z suchymi drożdżami
2. Dodać resztę składników i dobrze wyrobić ciasto by było miękkie i elastyczne, pod koniec dodać rozpuszczony tłuszcz. 3. Uformowane ciasto, włożyć do oprószonej mąką miski, odstawić w ciepłe miejsce, przykryte ściereczką na około 1,5 godziny.
4. Wyrośnięcie ciasto krótko zagnieść, podzielić na 4 części. Każdą część rozwałkować na długi prostokąt o bokach około 18 x 35 cm.
5. Ostrym nożem wycinać naprzemiennie trójkąty o krótkiej podstawie i długich bokach. U podstawy każdego trójkąta nakładać 1 łyżeczkę nadzienia serowego. Zwijać od podstawy w kierunku wierzchołka w taki sposób, by koniec wierzchołka znalazł się pod spodem rogalika.
6. Układać na blaszce, w sporych odległościach od siebie. Przykryć ściereczką, pozostawić w cieple do czasu podwojenia objętości (około 30 minut).
7. Przed pieczeniem posmarować jajkiem z mlekiem wierzch rogalików.
8. Piec w temperaturze 190ºC przez około 13 – 15 minut lub do złotego koloru.
Kontakt:
- 603 139 239
Piotr Kaźmierczak
OPINIA PACJENTA: Pan Piotr zrobił na mnie ogromne wrażenie swoją wiedzą i podejściem do pacjenta. Bardzo dobrze czułam się podczas naszej sesji, co pozwoliło mi otworzyć się na nowe metody żywieniowe. Dzięki wsparciu Pana Piotra zaczęłam jeść zdrowiej i czuję się świetnie. Serdecznie polecam ...
Twój komentarz