Piotr Kaźmierczak
Gabinet Premium
29 Marz

Bigos z cukinii z kurczakiem i pieczywem

- Cukinia; 1/2szt, 300g
- Cebula 1/2 szt ; 25g
- Filet z kurczak; porcja 100g
- oliwa z oliwek; 1łyzka 10g
- przecier pomidorowy; 1łyzka 10g
- Pieczywo razowe; 1kromka

Sposób przygotowania;
Mięso umyć, osuszyć i pokroić w kostkę, cebulę posiekać. Na patelni rozgrzać oliwę,podsmażyć na niej mięso z cebulą. Cukinię pokroić w plasterki a następnie w paski. Dogarnka wlać kilka łyżek wody, dodać cukinię i dusić na małym ogniu pod przykryciem, ażcukinia będzie miękka. Następnie w razie potrzeby odcedzić nadmiar wody, dodać przecier pomidorowy, mięso z cebulą dokładnie wymieszać. Doprawić solą i pieprzem do smaku.Podawać z pieczywem.

Twój komentarz




POKAŻ