Sposób przygotowania:
Komosę zalać zimną wodą w proporcji 2:1 (2x więcej wody niż nasion) i doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień i gotować przez ok. 15 minut. Pozostawić pod przykryciem na ok. 20 minut.
Do wysokiego garnka wlać 2 litry wody, dodać szczyptę soli. Gdy woda zacznie wrzeć, energicznie wymieszać łyżką aby powstał wir. Dodać jajko i gotować 2-3 minuty. Jajko wyjąć łyżką cedzakową i odsączyć na ręczniku papierowym.
Szparagi obrać odrywając zdrewniałe końcówki, wstawić pionowo do wysokiego garnka, zalać wodą by główki wystawały nad jej powierzchnię. Dodać łyżeczkę soli, gotować około 3-4 minuty.
Całe danie posypać pestkami dyn
Kontakt:
- 603 139 239
Piotr Kaźmierczak
OPINIA PACJENTA: Piotr - to specjalista od dietetyki. Przez całą swoją drogę poznawania zasad zdrowego odżywiania czułem się doskonale prowadzony. Pozbyłem się zbędnego tłuszczu, czuję się rewelacyjnie i mam pokłady ogromnej energii.GORĄCO POLECAM!
29.10.2012
Twój komentarz