Piotr Kaźmierczak
Gabinet Premium
09 Czerw

Makaron z indykiem w porach ze szparagami

Składniki:

1 ząbek czosnku,
ok. 150 g fileta z indyka,
1 szklanka makaronu penne (najlepiej z mąki durum),
1 łyżeczka oliwy lub oleju rzepakowego,
1 kawałek pora,
5 szparagów zielonych.

Sposób przygotowania:

Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu. Od szparagów oddzielić części niejadalne, podzielić je na kawałki długości około 4 cm i sparzyć wrzątkiem. Mięso pokroić w podłużne paski. Por pokroić w plasterki i wrzucić na rozgrzaną oliwę. Gdy zmiękną, dodać indyka, następnie szparagi oraz czosnek przeciśnięty przez praskę. Danie podlać wodą i dusić pod przykryciem około 10-15 minut. Pod koniec dodać sól z pieprzem, ugotowany makaron i wymieszać

Twój komentarz




POKAŻ