Piotr Kaźmierczak
Gabinet Premium
14 Luty

Serniczki z bakaliami

Składniki:
-Budyń w proszku, śmietankowy 20 g (4 łyżeczki)
-Erytrol 40 g (4 łyżki)
-Jajo 50 g (1 sztuka)
-Jogurt naturalny 75 g (pół małego kubka)
-Rodzynki suszone 15 g (pół garści)
-Ser twarogowy chudy mielony 250 g (1 kostka)
-Skórka z pomarańczy 10 g (1 łyżeczki)
-Wanilia - ekstrakt 0,5 g (kilka kropli)
 

Sposób przygotowania:
Żółtko oddzielić od białka. Żółtko utrzeć mikserem
z erytrolem, dodać ser, jogurt i budyń w proszku.
Całość zmiksować. Białko ubić na sztywną pianę
z odrobiną soli. Wymieszać masę serową z pianą
z białek i dodać rodzynki, aromat oraz skórkę pomarańczową.
Masę serową przełożyć do papilotek sylikonowych
i piec w piekarniku w 180 stopniach około
20-30 minut.

Twój komentarz




POKAŻ