Piotr Kaźmierczak
Gabinet Premium
25 Lip

Risotto z cukinią, papryką, bazylią na passacie pomidoroweJ

Składnik;
~ cukinia
~ passata pomidorowa
~ papryka żółta
~ kilka pieczarek
~ dowolny ryż
Przyprawy;
~świeża bazylia
~ rozmaryn
~ trochę soli
~ pieprz
~ suszone pomidory

Sposób przygotowania:
W małym garnku rozgrzewamy oliwę i wrzucamy czosnek przeciśnięty przez praskę, następnie dodajemy passatę pomidorową (najlepsza jest mutti dostępna w biedronce). Kroimy paprykę i cukinię w kostkę (opcjonalnie można również dodać pieczarki). wrzucamy do garnka z passatą i mieszamy. Zostawiamy na średnim ogniu do momentu aż warzywa i pieczarki zmiękną. Dodajemy dowolny ryż (wcześniej ugotowany wg czasu na opakowaniu) i wszystko razem mieszamy przekładamy na talerz i gotowe! smacznego..

Twój komentarz




POKAŻ