Piotr Kaźmierczak
Gabinet Premium
16 Gru

Makaron z pieczoną fetą i pomidorkami

Składniki: 
•opakowanie pomidorków koktajlowych (500g) 
• 1xfeta (200g)
• makaron tagiattelle (u nas 260 g- porcja dla 3 osób) 
oliwa do polania dania na koniec: 
•oliwa z oliwek (ok.5 łyżek) 
•6 listków bazylii •parmezan 
•szczypta soli
•1 ząbek czosnku

Przygotowanie: 
Nagrzewamy piekarnik do 180°C (góra-dół), następnie gotujemy makaron wg czasu na opakowaniu..w międzyczasie myjemy pomidorki koktajlowe, następnie komponujemy naszą oliwę(składniki zawarte powyżej)- zostawiamy na później.Wykładamy fetę do naczynia żaroodpornego, wokół dodajemy pokrojone pomidorki koktajlowe całość polewamy chlustem oliwy, dodajemy sól, pieprz oraz czosnek granulowany… wstawiamy wszystko do piekarnika na 15 min, po wyjęciu miksujemy składniki za pomocą blendera ręcznego, dodajemy wcześniej ugotowany makaron-wszystko razem mieszamy, wykładamy porcję na talerz..polewając gotową oliwą i dodając starty ser (granapadano lub parmezan) jemy gdy jeszcze ciepłe! smacznego

Twój komentarz




POKAŻ